Daktarin Nagellak

Heeft u regelmatig last van schimmelinfecties van de nagels (kalknagels)? Gelukkig kunt u deze infectie zelf gemakkelijk behandelen. Wanneer u last heeft van een schimmelinfectie van de nagels, dan hoeft u doorgaans geen arts te bezoeken. Wanneer u met een schimmelinfectie een arts bezoekt, dan zult u in de meeste gevallen het advies krijgen om zelf Daktarin te kopen in de drogisterij. De nagellak van het merk Daktarin bevat de schimmeldodende stof Micronazol, waardoor uw schimmelnagel binnen korte tijd geneest.

Hoe gebruik ik Daktarin Nagellak?

Voor een effectief en blijven resultaat moet u Daktarin Nagellak gedurende 7 tot 8 maanden één of tweemaal per dag op de geïnfecteerde nagel opbrengen. Verder is het van belang om Daktarin Nagellak na het opbrengen goed te laten drogen voordat u uw sokken en/of schoenen weer aantrekt. Voordat u Daktarin Nagellak aanbrengt moet u de nagel altijd reinigen met aceton. Het is niet aan te raden om hiervoor een nagellakremover te gebruiken. Verder is het aan te raden om de schimmelnagel  regelmatig zo kort mogelijk af te knippen, zodat het genezingsproces sneller kan verlopen. Een te korte behandeling van de schimmelnagel kan ervoor zorgen dat de schimmelnagel snel weer terugkomt.

Wat zijn de bijwerkingen van Daktarin Nagellak?

Net als vrijwel elk middel kan Daktarin Nagellak ook een aantal bijwerkingen hebben. Deze bijwerkingen komen echter slechts soms voor, waardoor de kans dat u ermee te maken krijgt klein is. De bekende bijwerkingen van Daktarin Nagellak zijn o.a. een branderig gevoel op de huid en jeuk & warmte op de plaats waar de crème is aangebracht. Deze bijwerkingen zullen na een aantal dagen verdwijnen. Voordat u Daktarin Nagellak gebruikt is het raadzaam om de onderstaande bijsluiter aandachtig door te lezen.

Download: Bijsluiter Daktarin Nagellak

Wanneer moet ik mijn arts raadplegen?

Over het algemeen hoeft u voor een schimmelinfectie geen arts te raadplegen. Een arts zal u namelijk adviseren om zelf het middel te kopen bij de drogist, omdat het in de meeste gevallen niet vergoed zal worden door de zorgverzekering. Wanneer u echter na 2 maanden gebruik van Daktarin Nagellak nog geen verbetering opmerkt, of juist een slechter resultaat ziet, dan is het raadzaam om een arts te raadplegen. Ook als u zelf twijfelt of u wel of geen schimmelinfectie heeft, kan een arts daar uitsluitsel over geven.