Canesten Gyno

Heeft u last van een vaginale schimmelinfectie (ook wel bacteriële vaginose genoemd)? Het is van belang een dergelijke schimmelinfectie tijdig te behandelen. Op het moment dat u last heeft van een vaginale schimmelinfectie, dan hoeft u doorgaans geen arts te bezoeken. Een vaginale schimmelinfectie is namelijk gemakkelijk te behandelen met de producten van Canesten Gyno. Voor het behandelen van uw schimmelinfectie heeft u de keuze uit Canesten Gyno crème en een Canesten Gyno tablet. Daar waar u de crème kunt opsmeren, moet het tablet eenmalig vaginaal worden ingebracht. Elke behandelmethode kunt u volledig zelf uitvoeren.

Canesten Gyno tablet/capsule

De meeste vrouwen die last hebben van een vaginale schimmelinfectie kiezen voor een snelle behandeling met een Canesten Gyno tablet. Een Canesten Gyno tablet hoeft u slechts eenmalig in te brengen. U heeft de keuze uit een normale capsule of een zachte capsule. Het prijsverschil tussen deze twee producten is minimaal. Er wordt daarom vaak gekozen voor een Canesten Gyno met zachte capsule. De werkzame stof van Canesten Gyno (clotrimazol) zorgt voor een snelle verlichting van jeuk en doodt daarnaast de schimmelinfectie.

Hoe gebruik ik Canesten Gyno tabletten?

U hoeft Canesten Gyno tabletten slechts eenmalig in te brengen. U koopt daarom altijd een verpakking waar maar één capsule in zit. U gebruikt Canesten Gyno tabletten voor het inwendig aanpakken van de schimmelinfectie. Heeft u ook last vast oppervlakkige schimmel rondom de vagina? Dat kunt u aanvullend Canesten Gyno crème gebruiken. U kunt het Canesten Gyno tablet met de hand of met de bijgeleverde applicator inbrengen. Het is aan te raden om het tablet aan het eind van de dag voor het slapen in te brengen.

Wat zijn de bijwerkingen van Canesten Gyno tabletten?

De tabletten van Canesten Gyno hebben relatief weinig bijwerkingen. In sommige gevallen kunt u last krijgen van jeuk, roodheid of een branderig gevoel. Deze bijwerkingen zullen binnen enkele dagen afnemen en verdwijnen. Lees voor het gebruik van Canesten Gyno tabletten altijd de onderstaande bijsluiter.

Download: Bijsluiter Canesten Gyno tabletten

Canesten Gyno crème

Heeft u naast een inwendige vaginale schimmelinfectie ook last van uitwendige schimmel rondom de vagina? Dan kunt u aanvullend Canesten Gyno crème gebruiken. De schimmeldodende stof clotrimazol pakt effectief schimmel op de huid aan. Canesten Gyno crème is een zesdaagse behandeling van vaginale schimmelinfecties, waarmee zowel inwendige als uitwendige schimmelinfecties aangepakt kunnen worden.

Hoe gebruik ik Canesten Gyno crème?

Voor een blijvende en effectieve behandeling van uw vaginale schimmelinfectie moet u de Canesten Gyno crème gedurende zes dagen gebruiken. Hoe u de crème moet gebruiken is afhankelijk van of u een inwendige of uitwendige schimmelinfectie wilt behandelen.

Inwendige schimmelinfectie: Voor het behandelen van een inwendige schimmelinfectie is het van belang om de crème ’s avonds voor het slapen zo diep mogelijk in de vagina in te brengen.
Uitwendige schimmelinfectie: Voor het behandelen van een uitwendige schimmelinfectie moet u gedurende zes dagen tweemaal daags de crème dun aanbrengen op de geïnfecteerde plekken.

Wat zijn de bijwerkingen van Canesten Gyno crème?

De crème van Canesten Gyno heeft relatief weinig bijwerkingen. In sommige gevallen kunt u last krijgen van jeuk, roodheid of een branderig gevoel. Deze bijwerkingen zullen binnen enkele dagen afnemen en verdwijnen. Lees voor het gebruik van Canesten Gyno crème altijd de onderstaande bijsluiter.

Download: Bijsluiter Canesten Gyno crème