Itraconazol voor schimmelinfecties

Itraconzaol voor schimmelinfecties is een middel dat schimmels bestrijdt. Vrijwel iedereen kan last krijgen van een schimmelinfectie. Hoewel veel mensen zich hiervoor generen is dat totaal niet nodig. Iedereen kan last krijgen van een schimmelinfectie. Dit heeft weinig tot niets te maken met slechte persoonlijke verzorging. Itraconazol voor schimmelinfecties helpt je om van je schimmelinfectie af te komen.

Waar wordt Itraconazol voor schimmelinfecties voor gebruikt?

Itraconazol is een antischimmelmedicijn. De stof die in dit medicijn zit verzwakt de celwand van schimmels en gisten. Vervolgens gaan deze dood. Itraconazol voor schimmelinfecties wordt via de darmen opgenomen en verspreidt zich verder via het bloed. Vervolgens komt het bij de infectie en bestrijdt deze.

Itraconazol voor schimmelinfecties wordt vooral gebruikt om verschillende schimmelinfecties te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan voetschimmel, ringworm, kalknagels en een vaginale schimmelinfectie. Itraconazol voor schimmelinfecties is niet te verkrijgen dan op doktersrecept.

Heeft Itraconazol voor schimmelinfecties bijwerkingen?

Dit medicijn kan een aantal bijwerkingen veroorzaken. Te denken valt bijvoorbeeld aan hoofdpijn, maagdarmklachten en huiduitslag. Na verloop van tijd zouden de klachten over moeten gaan. Als dit niet het geval is, dan dient men contact op te nemen met de huisarts.

Kan iedereen zomaar Itraconazol voor schimmelinfecties gebruiken?

Het is niet mogelijk om dit medicijn in alle situaties te gebruiken. Zo kan het middel bijvoorbeeld niet gebruikt worden in combinatie met bepaalde andere medicijnen. Itraconazol is echter niet zonder doktersrecept verkrijgbaar. Je huisarts weet of je het medicijn kunt gebruiken in combinatie met de medicijnen die je gebruikt.

Itraconazol voor schimmelinfecties is mogelijk ook niet geschikt voor vrouwen die in verwachting zijn of zwanger willen worden. Ook vrouwen die borstvoeding geven moeten dit medicijn in principe niet gebruiken. Uiteraard is het verstandig om bij twijfel de bijsluiter te lezen of om je arts te consulteren. In principe heeft dit medicijn geen invloed op de rijvaardigheid.

Download: Bijsluiter Itraconazol