Terbinafine voor schimmelinfecties

Terbinafine voor schimmelinfecties is een middel dat gebruikt wordt om schimmelinfecties op de huid tegen te gaan. Terbinafine voor schimmelinfecties wordt bijvoorbeeld gebruikt om voetschimmel, ringworm en bijvoorbeeld liesschimmel te bestrijden. Het middel kan alleen niet worden gebruikt om acne te bestrijden. Terbinafine voor schimmelinfecties werkt ongeveer hetzelfde als Miconazol. Het middel dringt door de celwand van de schimmel heen en dood de cel. Uiteindelijk sterft de schimmel dan. Terbinafine voor schimmelinfecties is in verschillende vormen beschikbaar. Het middel kan als spray, crème en tablet worden ingenomen. Voor tabletten wordt echter pas gekozen als de eerste twee vormen niet aanslaan.

Terbinafine voor schimmelinfecties als spray

Terbinafine voor schimmelinfecties is als spray beschikbaar. De spray kan ingezet worden op alle plaatsen waar zich een huidschimmel voordoet, maar is in het bijzonder handig voor mensen die last hebben van zwemmerseczeem. Door Terbinafine voor schimmelinfecties in sprayvorm te gebruiken kun je ook eenvoudig je sokken en je schoenen behandelen. Op deze manier zorg je ervoor dat de schimmel zich niet verder verspreidt.

Behandeling van schimmelinfecties met Terbinafine

Terbinafine voor schimmelinfecties helpt je snel van je schimmelinfectie af. Het is echter wel belangrijk om de behandeling helemaal af te maken. Dat wil zeggen: ook als je geen zichtbare schimmelinfectie meer hebt moet je nog even doorgaan met het gebruiken van Terbinafine voor schimmelinfecties. Het kan namelijk zo zijn dat de schimmelinfectie niet meer zichtbaar is, maar dat de schimmels nog wel onder de huid aanwezig zijn. Door nog een week na het verdwijnen van de uiterlijke gevolgen van een schimmelinfectie door te gaan met het gebruik van Terbinafine vergroot je de kans dat de schimmel ook daadwerkelijk weg is.

Bijwerkingen van Terbinafine voor schimmelinfecties

Terbinafine voor schimmelinfecties is een geneesmiddel en vrijwel ieder geneesmiddel kan bijwerkingen veroorzaken. Lees daarom voor het gebruik van dit middel de bijsluiter zorgvuldig en raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts.

Download: Bijsluiter Terbinafine