Daktarin Crème Miconazol

De meeste schimmelinfecties kunt u gelukkig zelf gemakkelijk behandelen. De meeste middelen die worden gebruikt voor het behandelen van schimmelinfecties zijn vrij verkrijgbaar. U hoeft hiervoor dus niet eerst voor een recept naar de huisarts. Eén van de bekendste middelen voor het behandelen van een schimmelinfectie is Daktarin Crème. Dit middel wordt onder andere ingezet voor het behandelen van voetschimmel (zwemmerseczeem), liesschimmel, ringworm en vaginale schimmelinfecties zoals de Candide-Infectie. De werkzame stof van Daktarin Crème is de schimmeldodende stof Miconazol.

Hoe gebruik ik  Daktarin Crème?

Voor een effectief en blijven resultaat moet u Daktarin Crème gedurende 2 tot 6 weken tweemaal per dag op de geïnfecteerde plek opbrengen. Let erop dat u ook de omgeving van de infectie (tot ongeveer twee centimeter) met de crème moet behandelen. Op het moment dat de schimmelinfectie is verdwenen, is het van belang om de crème nog één volledige week te blijven gebruiken. Hiermee kunt u voorkomen dat de schimmelinfectie weer snel terugkomt.

Wat zijn de bijwerkingen van Daktarin Crème?

Net als vrijwel elk middel kan Daktarin Crème ook een aantal bijwerkingen hebben. Deze bijwerkingen komen echter slechts soms voor, waardoor de kans dat u ermee te maken krijgt klein is. De bekende bijwerkingen van Daktarin Crème zijn o.a. een branderig gevoel op de huid en jeuk & warmte op de plaats waar de crème is aangebracht. Deze bijwerkingen zullen na een aantal dagen verdwijnen. Voordat u Daktarin Crème gebruikt is het raadzaam om de onderstaande bijsluiter aandachtig door te lezen.

Download: Bijsluiter Daktarin Crème

Wanneer moet ik mijn arts raadplegen?

Over het algemeen hoeft u voor een schimmelinfectie geen arts te raadplegen. Een arts zal u namelijk adviseren om zelf het middel te kopen bij de drogist, omdat het in de meeste gevallen niet vergoed zal worden door de zorgverzekering. Wanneer u echter na 14 dagen gebruik van Daktarin Crème nog geen verbetering opmerkt, of juist een slechter resultaat ziet, dan is het raadzaam om een arts te raadplegen. Ook als u zelf twijfelt of u wel of geen schimmelinfectie heeft, kan een arts daar uitsluitsel over geven.