Miconazol voor schimmelinfecties

Miconazol is een creme die gebruikt wordt om diverse soorten schimmels te bestrijden. Miconazol wordt echter niet alleen gebruikt om schimmels te bestrijden, het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om acne tegen te gaan. Feit is echter wel dat miconazol uiterst effectief is om schimmels, gisten en bacteriën te elimineren. Miconazol is zonder recept verkrijgbaar.

Gebruik van miconazol voor schimmelinfecties

Miconazol is een product dat voor een langere periode gebruikt moet worden. Het is belangrijk om dit te doen, omdat de symptomen van de schimmelinfectie wel verdwenen kunnen zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat het lichaam de schimmeluitbraak weer volledig onder controle heeft. Daarom is het raadzaam om het product ook na het afnemen van de symptomen nog voor een beperkte periode te blijven gebruiken.

Bijwerkingen miconazol voor schimmelinfecties

Miconazol heeft nauwelijks bijwerkingen. Bij sommige gebruikers kan het echter voorkomen dat de huid licht gaat irriteren. In de meeste gevallen zal deze irritatie binnen enkele dagen verdwijnen. Indien de irritatie niet binnen enkele dagen verdwijnt is het verstandig om even langs de huisarts te gaan. In sommige gevallen kan het voorkomen dat het lichaam gewend raakt aan het gebruik van miconazol. In dat geval kan de irritatie forser zijn. Ook dan is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts. Er kan dan gebruik gemaakt worden van een ander middel dat de schimmels te lijf gaat.

Merknamen miconazol

Miconazol is verkrijgbaar onder verschillende merknamen. Vaak is het zo dat een merk zich specifiek richt op het bestrijden van een bepaalde schimmel. Het merk dat echter het meest wordt verkocht is het merk Daktarin. Naast Daktrarin is miconazol ook beschikbaar onder andere merknamen. Ook is miconazol beschikbaar in de merkloze variant. Welk middel voor jou het meest geschikt is zal echter afhangen van je persoonlijke situatie en de schimmelinfectie waar je last van hebt.

Download: Bijsluiter Micronazol