Vaginale schimmelinfectie symptomen

Een vaginale schimmelinfectie kenmerkt zich door een aantal symptomen. De symptomen van een vaginale schimmelinfectie zijn meestal goed te herkennen. De belangrijkste symptomen van een schimmelinfectie in of rond de vagina worden hieronder weergegeven.

Symptoom vaginale schimmelinfectie: afscheiding uit de vagina

Vaginale schimmelinfectie symptomen

Veel vrouwen die last hebben van een vaginale schimmelinfectie hebben last van een wittige, soms brokkige afscheiding uit de vagina. In de meeste gevallen is dit het gevolg van een candida-infectie. Een wittige uitscheiding uit de vagina kan er op wijzen dat er sprake is van een vaginale schimmelinfectie

Geïrriteerd slijmvlies

Vaginale schimmelinfecties hebben ook als symptoom dat het slijmvlies in de vagina op kan zetten en kan gaan irriteren. Dit kan erg vervelend zijn. Belangrijk is het dan om geen zeep te gebruiken, en ook andere stoffen die het slijmvlies kunnen irriteren kunnen beter vermeden worden.

Pijn tijdens het vrijen

Als gevolg van het geïrriteerde slijmvlies kan een vrouw met een vaginale schimmelinfectie pijn tijdens de seks ervaren. Een schimmelinfectie is niet seksueel overdraagbaar, dus het is geen probleem om seks te hebben. Wel kan het slijmvlies extra geïrriteerd raken. Neem daarom de tijd om goed opgewonden te raken. Eventueel kan er gebruik gemaakt worden van een neutraal glijmiddel.

Symptoom van een vaginale schimmelinfectie: pijn tijdens het plassen

Een symptoom van een vaginale schimmelinfectie kan ook pijn tijdens het plassen zijn. Ook dit kan veroorzaakt worden door een ontsteking van het slijmvlies van de vagina.

Vaginale schimmelinfectie symptomen: jeuk

Een symptoom van een vaginale schimmelinfectie is jeuk. Een symptoom van een vaginale schimmelinfectie is dat het slijmvlies van de vagina, of de schaamlippen op kunnen gaan zetten. Dit kan jeuk veroorzaken. Vooral belangrijk is het om niet te gaan wrijven of op een andere manier de jeuk proberen te beëindigen. Daar wordt het in de regel alleen maar erger van.