De huisarts bezoeken voor een schimmelinfectie

Hoewel de meeste schimmelinfecties relatief onschuldig zijn en daardoor eenvoudig met natuurlijke middelen of vrij verkrijgbare medicijnen kan worden behandeld, is het in sommige gevallen toch verstandig om een bezoek te brengen aan de huisarts. Niet alleen kan de huisarts je een recept voorschrijven voor een sterker antischimmelmiddel, ook kan de arts je advies geven hoe je met natuurlijk middelen het snelst van je schimmelinfectie af kan komen. Benieuwd in welke gevallen je het best een huisarts kunt bezoeken voor een schimmelinfectie? In dit artikel kun je het lezen!

Wanneer moet ik naar de huisarts voor een schimmelinfectie?

Er zijn verschillende redenen om de huisarts te bezoeken als je een schimmelinfectie hebt. Hieronder kun je de voornaamste redenen vinden waarom mensen naar de huisarts gaan.

1. Zelfzorgmiddelen helpen niet

Heb je geprobeerd om de schimmelinfectie met een zelfzorgmiddel te behandelen en heeft dit niet geholpen? Dan is het voor het behandelen van de schimmelinfectie wellicht noodzakelijk om zwaardere medicijnen te gebruiken. Aangezien deze medicijnen alleen op recept verkrijgbaar zijn, is het noodzakelijk om hiervoor een bezoekje te brengen aan de huisarts.

2. De schimmelinfectie komt vaak terug

Als de schimmelinfectie regelmatig terugkomt kan dit een teken zijn dat er iets anders aan de hand is. Om de oorzaak van je schimmelinfectie te achterhalen, kan een gesprek met de huisarts een hoop verduidelijken. Als je last hebt van een regelmatig terugkerende schimmelinfectie, dan is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan je huisarts.

3. De schimmelinfectie wordt erger

Wordt de schimmelinfectie erger? Dan is het altijd belangrijk om even langs de huisarts te gaan. Mogelijk is er meer aan de hand dan alleen een eenvoudige schimmelinfectie.

4. Voor aanvullend advies

Op onze website kun je verschillende adviezen vinden waarmee je zelf je schimmelinfectie kunt behandelen. Als je toch graag aanvullend advies wilt, dan is dit een prima reden om de huisarts te bezoeken.

Hoe zit het eigen risico en een huisartsbezoek?

Voor een schimmelinfectie kun je prima terecht bij een huisarts, je hoeft hiermee dus niet naar het ziekenhuis. Aangezien huisartsbezoeken niet onder het eigen risico vallen, kun je dus zonder extra kosten te maken naar je huisarts.